JOOST VAN HYFTE | 2 JULI | Park Den Dijk HOOGSTRATEN

Wie?

Het horecaverleden van Joost van Hyfte blijft een onuitputtelijke bron van humor. De immer enthousiaste humorist heeft z’n eigen genre op de kaart gezet: culinaire comedy! Hij serveert de culinairste grappen waarbij het water je in de mond zal lopen. Joost kent het Verklapt-publiek als geen ander en gaat ermee aan de slag zoals Jeroen Meus met verse boter.


Voor fans van …

“… perfect gekruide humor zonder flauwe showcooking.” – Joost van Hyfte

 

DE RODEO'S | 9 JULI | Stadspark GEEL

Wie?

Een Brit, een Belg en een Hollander komen een café binnen. Het zou het begin van een mop kunnen zijn. Nigel Williams, Johnny Trash en Wouten Monden zitten na een voorstelling aan de toog en besluiten samen op tour te gaan. Met De Rodeo’s versmelten hun onvervalste stijlen, met vuurwerk tot gevolg.


Voor fans van …

“… 3 voor de prijs van 1, uptempo stand-upcomedy, pittige interacties met het publiek én van komische liedjes met een hoek af gezongen door een goedmoedige Vlaamse cowboy.” – De Rodeo’s

 

PETER THYSSEN | 16 JULI | Kaai Sint-Amands

Wie?

Peter Thyssen brengt een theatrale monoloog waarin hij om te beginnen de voorkant van zijn tong laat zien, zoals het hoofdje zich meestal eerst toont bij een geboorte, om door zijn verhaal te eindigen aan de achterkant van zijn veel te grote schedel. En vooral, wat zich daarin afspeelt. “Zoek de zeven fouten” is een monoloog om mee te lachen, zonder uit te lachen.

 

Voor fans van … “…een lichte, grappige, eerlijke voorstelling waarin je mij, de mens Peter Thyssen, leert kennen.” – Peter Thyssen

THOMAS SMITH | 23 JULI | Tuin van de Pastorij RETIE

Wie?

Thomas Smith met een zomershow die blijft nazinderen: Sociale en spirituele beschouwingen vlotjes gekoppeld aan alledaagse gebeurtenissen en observaties. Luchtige zaken als 2 cavia’s, maar evengoed maatschappelijke thema’s als hongersnood, mensen met echte problemen en onze voedselketen!


Voor fans van … “… relevante en diepgaande stand-up comedy met een standpunt.” - Thomas Smith

JERON DEWULF  | 30 JULI | Amfitheater PUTTE

Wie?

Jeron toetst in “Er was eens… Jeron Dewulf” de harde realiteit aan het parallelle universum van de sprookjes. We gaan lachen met wolven, prinsessen en opgegeten grootmoeder en misschien eindigt de avond wel met “en ze leefden nog lang en gelukkig”.

 

Voor fans van … “… Foute Vrienden, Advocaat van de Duivel en goedbuikse humor met veel improvisatie.” – Jeron Dewulf

NIGEL WILLIAMS | 6 AUGUSTUS | Tuin Villa Leemans OLEN

Wie?

Stand-upcomedian Nigel Williams komt ook deze zomer de Kempen onveilig maken met zijn messcherpe observaties en vlijmscherpe mening. Hij brengt zijn boodschap op hilarische, niet-verbloemde wijze. Verwacht je aan een stand-up sneltrein met het beste uit 9 zaalshows aangevuld met nieuwe teksten die hij speciaal voor deze avond schrijft.

 

Voor fans van … “… scherpe en gevatte Angelsaksische stand-upcomedy gebracht met een vette knipoog.”  – Nigel Williams

VERKLAPT KIDS | 13 AUGUSTUS | De Lilse Bergen LILLE

 

  

Verklapt Kids met Compagnie BoemPatat

Wie?

Johanna Gielen en Steven Verbeke zijn professionele ziekenhuisclowns, jongleurs, chanteurs en danseurs. Met een voorstelling die zweeft tussen realiteit en fantasie, nemen ze je mee op een magische reis naar de sterren en planeten. Zal het Öscr lukken het sterrenstof te plukken?


Voor kinderen vanaf ... 4 jaar

NELE GOOSSENS | 13 AUGUSTUS | De Lilse Bergen LILLE

Wie?

Nele Goossens is klaar voor een nieuw leven. Maar is de wereld daar wel klaar voor? Naast argeloos grappig, snel en gevarieerd toont Goossens zich in haar nieuwste onewomanshow zowel van haar luchtigste als vinnigste kant. Het wordt een voorstelling over het alledaagse leven met een onderliggende noodkreet om een integer bestaan. Een niéuw bestaan, als het mag van hierboven.


Voor fans van …

“… een beetje houvast en een flinke portie humor over het gebrek daaraan.“– Nele Goossens

 

DE SCHEDELGEBOORTE | 20 AUGUSTUS | Grote open schuur MERKPLAS

Wie?

Wouter Van Lierde wordt als zanger bijgestaan door drie rasmuzikanten: Danny Van Rietvelde op percussie, Saint-Marteau op de toetsen en Francis Wildemeersch op al wat snaren heeft. Hun liedjes zijn grappig, venijnig, triest, hard, doldwaas en slim. Slim vooral in hoe ze erin slagen om via dagelijkse, ogenschijnlijk kleine situaties, de grote thema’s van het leven te beroeren.

 

Voor fans van … “…hedendaagse Nederlandstalige, strofisch gevarieerde liederen met komische inslag maar daarom niet gespeend van enige maatschappelijke relevantie/sociaal engagement.” – De Schedelgeboorten

WILLIAM BOEVA | 27 AUGUSTUS | VC De Mixx HERSELT

Wie?

Het is intussen 10 jaar geleden dat William voor het eerst in comedycafé The Joker op het podium kroop en dus ook 10 jaar geleden dat hij daar enorm op zijn bakkes ging. In die 10 jaar veranderde er veel en om dat allemaal nog wat erger te maken, is William net 30 geworden. Dertig! Dat steekt, want van een dertigjarige verwachten we dat hij meer doet dan wat gamen en Pokémonkaarten verzamelen.

 

Voor fans van … “…straffe comedy, games en Game of Thrones.” – William Boeva