RAF COPPENS | 3 JULI | Prov. Groendomein De Averechten- HEIST-OP-DEN-BERG

Wie?

Met z’n zes oneliners per minuut is Raf Coppens de koning van de ‘sneltreincomedy’. Geen meningen, geen boodschap, geen rode draad. Enkel grappen. Het is het resultaat van meer dan 25 jaar ervaring, een cursus Engelse en Amerikaanse comedy en prestigieuze prijzen als de Humorologie-Marke en de Humo’s Comedy Cup.

 

Voor fans van …

“… The Strangers, Willy Lustenhouwer en Johan Boskamp.” – Raf Coppens

 

Voorklap door …

Guy Folie, die 21 jaar in psychiatrie zat. Het blijft een groot geheim of hij nu verpleegkundige was of ‘gewoon’ patiënt.

 

KAMAL KHARMACH | 10 JULI | Lam Godsberg ARENDONK

Wie?

Zowel letterlijk als figuurlijk staat Kamal Kharmach scherper dan ooit. Hij voorziet zijn voorstellingen van een snedig randje, is niet weg te slaan van het tv-scherm … en hij viel 120 kilo af. Toch vindt hij zichzelf nog steeds diezelfde dikke, arme Marokkaan. Kamals onzekerheid en perfectionisme zijn geen cadeau, maar wel een uitstekende voedingsbodem voor een voorstelling van de bovenste plank!

Voor fans van …

“… slimme, scherpzinnige en actuele humor. En donuts.” – Kamal Kharmach


Voorklap door …

Manu Moreau, steeds gewapend met een scherpe tong en zin voor woordspelingen. Je neemt z’n grappen best met een flinke korrel zout, of hij strooit dat zout op alle mogelijke open wonden.

JERON DEWULF | 17 JULI | Stadspark GEEL

Wie?

1 man, 1 podium, 1 buikje. Niemand is perfect en foute vriend Jeron Dewulf misschien nog een beetje minder dan de rest. Ondanks alle commentaar gaat deze winnaar van het WK Impro in Berlijn lachend door het leven. Nu hij de 40 jaar is gepasseerd, is het tijd voor een terugblik en de vraag: “hoe overleef ik de komende 40 jaar?”.


Voor fans van …

“… Foute Vrienden, Advocaat van de Duivel en goedbuikse humor met veel improvisatie.” – Jeron Dewulf


Voorklap door …

Kevin Van den Eynde, een gymleraar in Antwerpen, vader in Mechelen, voetballer in het verleden en frontman van een bekende rockband in zijn dromen.

JOHAN PETIT | 24 JULI | Krankhoeve BONHEIDEN

Wie?

Johan Petit is een vaste waarde in het theatercircuit. Dat verdient een ‘best of’ uit zijn ijzersterke, tragikomische repertoire! Weinigen spelen zo sappig en doordacht met taal als ‘Klein Jowanneke’, Petit is een rasverteller die je verbaast en aan het lachen brengt, maar die ook de ontroering of filosofische vraagstelling niet schuwt.


Voor fans van …

“Vertelkunst van de bovenste plank“– Johan Petit


Voorklap door …

Rik Van Geel, die na zijn studie aan Studio Herman Teirlinck zou beginnen aan een grootse carrière als performer. Nu vertelt hij op een hilarische manier hoe het allemaal anders is gelopen.

BERT KRUISMANS  | 31 JULI | Pastorij Groot-Vorst LAAKDAL

Wie?

In zijn bekende stijl rekent Bert Kruismans af met hardnekkige clichés en jammerlijke misverstanden. Na 20 jaar, 9 soloshows en bakken ervaring brengt de taalvirtuoos het beste uit zijn gerenommeerde oeuvre. De daarbij horende nostalgie is echter geen probleem als je ziet dat veel van wat hij de afgelopen decennia aankaartte als grap, ondertussen realiteit is geworden.


Voor fans van …

“… de betere humor.” – Bert Kruismans


Voorklap door …

Tom Cools, Kempenzoon en prijzenpakker in het comedycircuit. Altijd gezien in een raar perspectief, behalve door zichzelf.

NELE GOOSSENS | 7 AUGUSTUS | Park Fort Liezele PUURS

Wie?

Nele Goossens is klaar voor een nieuw leven. Maar is de wereld daar wel klaar voor? Naast argeloos grappig, snel en gevarieerd toont Goossens zich in haar nieuwste onewomanshow zowel van haar luchtigste als vinnigste kant. Het wordt een voorstelling over het alledaagse leven met een onderliggende noodkreet om een integer bestaan. Een niéuw bestaan, als het mag van hierboven.


Voor fans van …

“… een beetje houvast en een flinke portie humor over het gebrek daaraan.“– Nele Goossens


Voorklap door …

Peter Hens, een moderne ontdekkingsreiziger. Met een rugzak vol verhalen en een Russisch lief zit hij op zijn favoriete bestemming: het podium. Inclusief gitaar en al eens een trappist of tien.

DE RODEO'S | 14 AUGUSTUS | De Lilse Bergen LILLE

Wie?

Een Brit, een Belg en een Hollander komen een café binnen. Het zou het begin van een mop kunnen zijn. Nigel Williams, Johnny Trash en Wouten Monden zitten na een voorstelling aan de toog en besluiten samen op tour te gaan. Met De Rodeo’s versmelten hun onvervalste stijlen, met vuurwerk tot gevolg.


Voor fans van …

“… 3 voor de prijs van 1, uptempo stand-upcomedy, pittige interacties met het publiek én van komische liedjes met een hoek af gezongen door een goedmoedige Vlaamse cowboy.” – De Rodeo’s

JOOST VAN HYFTE | 21 AUGUSTUS | Amfitheater PUTTE

Wie?

Het horecaverleden van Joost van Hyfte blijft een onuitputtelijke bron van humor. De immer enthousiaste humorist heeft z’n eigen genre op de kaart gezet: culinaire comedy! Hij serveert de culinairste grappen waarbij het water je in de mond zal lopen. Joost kent het Verklapt-publiek als geen ander en gaat ermee aan de slag zoals Jeroen Meus met verse boter.


Voor fans van …

“… perfect gekruide humor zonder flauwe showcooking.” – Joost van Hyfte


Voorklap door …

Géry La Boule, Brusselse zeveraar met de betere toogfilosofieën. Een perfect aperitief, of gewoon een stevige indrinker. Jeron Dewulf, Han Solo, Raf Coppens en Nigel Williams zijn fan.

BERT GABRIELS | 28 AUGUSTUS | VC De Mixx HERSELT

Wie?

Een heel groot deel van geluk, zit in gelul. Bij Bert Gabriëls dus 100% garantie op geluk, want lullen kan hij als geen ander! Je kent hem van Zonde van de Zendtijd en Advocaat van de duivel, maar ook in zijn eigen voorstellingen hakt Bert erop los met stevige grappen en scherpe observaties. Bert vraagt zich af of het mogelijk is om gelukkig te zijn. Het antwoord is een grap.


Voor fans van …

“… een zotte wereld, vol rare mensen.” – Bert Gabriëls


Voorklap door …

Xavier Garcia Diaz, een beloftevolle humorist die ook nog eens tweetalig is én een masterclass comedy volgde bij Nigel Williams. Maar in feite is hij gewoonweg heel grappig.