JOOST VAN HYFTE | 5 JULI '22 | Netepark HERENTALS

JOOST VAN HYFTE - Best of


Reeds meerdere malen was Joost te gast op de Verklapt-zomervertellingen, steeds op zoek naar uw gulle lach.  Ook deze zomer serveert Joost u – op een bedje van flauwekul – met meer dan een mespuntje mensenkennis, een resem aan nieuwe grappen en herkenbare, hilarische verhalen uit zijn horeca-verleden.
Kom gewoon kijken en lach uzelf zo krom als een gekarameliseerde banaan met de enige echte culinaire comedian, Joost Van Hyfte  

  

NIGAL WILLIAMS | 12 JULI '22 | Park Fort Liezele PUURS-SINT-AMANDS

NIGEL WILLIAMS

 

Humor is niet enkel genezend, maar werkt ook therapeutisch. Wat beter, na de twee laatste jaren, dan een avond waarin we kijken naar alles wat gebeurt rondom ons, en waarin we een lach van opluchting delen over wat ons allemaal overkomen is.

 

Nigel Williams, al 23 jaar een van de toppers in de Vlaamse comedyscene, heeft een patent op scherpe observatiehumor. Ondanks alle miserie in de wereld vindt hij de grappige kant van alledaagse situaties in deze ingewikkelder en verwarrende tijden.

 

Tijdens de vorige edities van de openluchtvertellingen bewees Nigel al dat hij garant staat voor een avond fun. Dus kom af want hij zal ook ditmaal u aan het lachen brengen op deze (hopelijk) zomerse avond!

JERON DEWULF | 19 JULI '22 | Open schuren MERKSPLAS-KOLONIE

Er was eens ... JERON DEWULF

 

Het leven is geen sprookje, dat weet iedereen. Maar soms verwachten we wel nog een prins op het witte paard, of zouden we stiekem graag een kabouter tegenkomen die ons drie wensen gunt. In “Er was eens… Jeron Dewulf” toetst Jeron de harde realiteit aan het parallelle universum van de sprookjes. We gaan lachen met wolven, prinsessen en opgegeten grootmoeders en heel misschien eindigt de avond wel met “en ze leefden nog lang en gelukkig”.


Jeron Amin Dewulf Leiva is een acteur, improvisator, comedian, bekend van de populaire reeksen ‘Foute Vrienden’ en ‘Advocaat van de Duivel’ op 2BE. Hij is ook een internationaal bekend improvisator en won in 2006 het wereldkampioenschap impro in Berlijn. Hij leidde al verschillende improvisatiegezelschappen en treedt hiermee regelmatig op in het binnen- en buitenland. Als comedian is hij na Grom en Survival of the fittest toe aan zijn derde volavondvoorstelling.

NELE GOOSSENS  | 26 JULI '22 | De Mixx HERSELT

NELE GOOSSENS - En nu?

 

Zolang je bezig blijft, gaat alles vanzelf. Je leeft in een rush en je hebt geen tijd om je vragen te stellen. Maar wat, beste mensen, als je daarna stil komt te staan? Wat als je, al was het maar voor even, gaat zitten en jezelf de vraag stelt … En nu?

 

Hals over kop is Nele Goossens terechtgekomen in het exacte midden van haar fel bewogen bestaan. Nele Goossens' vorige, alom geprezen cabaretvoorstelling greep plaats te midden van het puin van bouwwerken, waar het publiek zich slap kon lachen bij haar gekke drukte; in één hand droeg zij een boormachine, in de andere hand een kind in een geel hesje en een huishouden om te beredderen.

 

Maar ziehier: die hectische verbouwingen zijn nu achter de rug. Het leven van de cabaretière valt terug in zijn plooi, het lawaai schijnt te zijn gaan liggen - maar, zoals gevreesd: nu komen daar de grotere vragen. Een fles wijn gaat hier niet tegen helpen. Telefoneren met vriendinnen ook niet. Af en toe een lied zingen, dàt misschien wel een béétje. Al staat één zekerheid wel 100% overeind: nu nog eens verhuizen dat nooit meer!

 

Nele Goossens is gekend van Chris & Co, Het Toneelhuis, Het Witte Paard, De Vaginamonologen en talloze andere glorieuze producties. En nu?, haar vierde onewomanshow, is Nele Goossens in de overtreffende trap. Met de haar eigen, tomeloze energie smijt de vedette zich met ongemene virtuositeit in herkenbare bekentenissen, diepmenselijke bespiegelingen, genadeloze fileringen en grollige observaties - nooit zonder een kwinkslag, van de onomwonden schaterlach tot de stillere, sympathiekere glimlach. En prachtige muziek tussendoor.

Met: Nele Goossens – spel

Colette Notenboom, Walter Janssens - coaching

NELE BAUWENS | 2 AUGUSTUS '22 | Sint-Michielsdomein SINT-KATELIJNE-WAVER

NELE BAUWENS

 

Dartelend ging Nele Bauwens door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend.Tot de geschiedenis kwam aankloppen, en de buren ook.
Met humor en weemoed, met warmte, liefde en sprankelende spitsheid vertelt Nele over de wereld waarin we leefden en over een nieuwe die geboren wordt.Een niet geheel virusvrije wereld, met één mensdom en één dierenrijk, die elkaar bestuderen en van elkaar leren. 
Wie denkt aan huilen van het lachen, aan wenen van ontroering en aan rollen van het ene wonderlijk inzicht in het andere, die denkt aan een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens.
Nele bouwde gestaag aan een carrière in de vaderlandse showbizz, swingde met El Tattoo del Tigre, zong met Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde de pannen van het dak in Jukebox, en fluisterde luid in haar cabaretvoorstellingen ‘Ik moet beter luisteren’ en ‘Wat een geluk’.

EEN CABARETVOORSTELLING VAN NELE BAUWENS is haar derde monoloog, tot stand gekomen in een trio met Sam De Graeve (tekst) en Raf Walschaerts (tekst en regie).

Quotes
Nele Bauwens: “Het wordt naakt én kwetsbaar, vrolijk én poëtisch ... Beloofd!”
Raf Walschaerts: “Zingen, dansen, vertellen alsof haar leven er van af hangt, maar vooral: raken! Nele Bauwens staat. En hoe! Wervelend cabaret, recht uit het hart!” 

BERT KRUISMANS | 9 AUGUSTUS '22 | De Lilse Bergen LILLE

BERT KRUISMANS


In '97 stond hij mee aan de wieg van 'The Comedy Circus', het allereerste Vlaamse stand-upcomedy-collectief. 5 jaar lang dook hij overal op in Vlaanderen en Nederland met het gezelschap 'Bonjour Micro'. Het leverde hem de 'Lunatic Standup Comedy Award' op in ‘98 en een finaleplaats in Humo's Comedy Cup in ‘99 en in 2000. Hij is tweevoudig finalist van de Humo's Comedy Cup en winnaar van de “Slimste mens ter wereld” in 2004 en in 2011 bekroond tot “Allerslimste mens ter wereld”.


De afgelopen 23 jaar maakte hij 10 soloshows waarmee hij een vaste en zeer ruime schare fans verzamelde, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Hij bekijkt in zijn shows de gebeurtenissen graag vanuit het perspectief van mensen die anders nooit een stem krijgen. Want niets is zo grappig en herkenbaar dan gewoon gezond verstand. In zijn bekende stijl rekent Bert af met hardnekkige clichés en jammerlijke misverstanden. 


Bert Kruismans is een taalvirtuoos die moeiteloos het publiek op zijn hand krijgt. Snedig, altijd actueel, dé vrees voor elke politicus en instantie, geen enkel heilig huisje blijft gespaard. Een stevige kluif voor de ware stand-up liefhebber.
Hij belooft u een voorstelling waar u vrolijker én wijzer van wordt! 

GROF GESCHUD | 16 AUGUSTUS '22 | Stadspark GEEL

GROF GESCHUD - Broeden

 

Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man, en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst. Een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt. Een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen.

Na het in de pers bejubelde en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, komt Grof Geschud nu met een tweede avondvullende cabaretvoorstelling: ‘Broeden’. De relatie hield geen stand, het duo wel. Voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

Afgelopen seizoen speelde het al even gelauwerde programma ‘Broeden’ in meer dan zestig theaters in Vlaanderen en Nederland, daar doen ze dit seizoen nog eens ruim zestig theaters bij. Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka) en met coaching van Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt het piepjonge Grof Geschud uit.

 

Tekst, Spel & Muziek: Myrthe van Velden & Lander Severins

KIM VAN DEN HEUVEL & VINCENT VOETEN & JADE MINTJENS

23 AUGUSTUS '22 | Hof van Riemen HEIST-OP-DEN-BERG

VINCENT VOETEN

 

Vincent Voeten staat nog maar sinds 2016 op de planken, maar aan de talenten van deze Kempische politie-inspecteur valt niet te twijfelen. Met comedians Jimmy Carr en Anthony Jeselnik als grote voorbeelden ontwikkelde hij snel zijn eigen stijl: zwartgallige, snoeiharde jokes met een gortdroge vertelling.
In 2017 schopte hij het al tot in de finale van de Lunatic Comedy Award en in datzelfde jaar werd hij als winnaar gekroond van de Utrechtse Comedy Talent Award – de grootste stand-up wedstrijd van Nederland. Hij werd vervolgens opgepikt door Jens Dendoncker en tourde als Young One met Michael Van Peel en als support voor Alex Agnew.
Op 13 maart 2022 won hij de 13de editie van Humo's Comedy Cup. Daarover schreef De Standaard:
'Maar dat ruim een kwart van zijn materiaal landde op een punchline over een vrouw die dik of lelijk was, en die vermoord, mishandeld of verkracht werd, viel wel op.'
Naast stand-up comedy schreef Vincent ook mee aan programma's zoals De Slimste Mens ter Wereld, Geubels en de Belgen en Is er een dokter in de zaal?
Vincent Voeten, not for the faint of heart.

JADE MINTJENS

 

Jade Mintjens is een ontwapenende jongedame met pit en charme.Sinds haar deelname aan het comedyprogramma 'Voor De Leeuwen' in 2017 verzorgde ze het voorprogramma van Bart Cannaerts en Xander de Rycke, waarmee ze onder andere op de zomerbar van Rock Werchter stond (2020).

Jade was één van Michael Van Peels ‘Young Ones’ (2019) en stond in 2021 in de finale van Humo’s Comedy Cup.Sinds november 2021 is Jade vaste sidekick van 'De Ideale Wereld' op Canvas.Jade brengt haar gitaar en glimlach mee op het podium.

KIM VAN DEN HEUVEL

 

Winnaar 2020 Let’s Make Comedy festival (NL). Een wervelende en verrassende comedian die uit het niets de Nederlandse en Belgische zalen aan het veroveren is en die al meerdere comedyprijzen won. Zodra Kim op het podium komt, neemt hij jou mee naar zijn absurdistische wereld waarin zelfs hij niet weet wat er gaat gebeuren.